Historija kluba

KBS «Tuzla Sinbra» u 2014.godini slavi svoj 17 rođendan. Klub je osnovan 21. februara 1997.godine, a niko od tadašnjih osnivača nije niti naslutio da će najprije KBS «Tuzla Sinalco», a danas KBS «Tuzla Sinbra», ispisati najljepše sportske stranice u poslijeratnoj Tuzli i BiH.

Kako je sve počelo?

U Tuzli se 1994. i 1995.godine formiraju dva nova karate kluba – «Zmaj od Bosne» i «Sloboda». U «Zmaju od Bosne», treneri su bili Fikret Selman i Ramiz Bajraktarević.

Početkom 1995.godine veća grupa djece koju je trenirao Fikret Selman zajedno sa njim napuštaju «Zmaj od Bosne» i nastavljaju raditi u okviru sekcije DTV «Partizan», a takmičili su se u okviru «Jedinstva Bijeli Rudar». Iako, bez uprave takmičari uspijevaju osvojiti prve medalje na «Croatia openu» 24. maja 1996.godine u Zagrebu. U seniorskoj konkurenciji bronzane medalje su osvojile Dženeta Naprelac i Adijata Hasanspahić, u Kadetskoj konkurenciji Alma Mehanović, u dječijoj konkurenciji: Una Selman, Ženski i muški dječiji kata tim- srebrene medalja, Merima Softić-bronzana medalja.

Sekcija iz dana u dan raste, tako da ubrzo ima preko 300 članova. Veliku podršku sekciji daju: Salih Brkić, Arfan Naprelac, Suljo Hasanović, Nedim Trgovčević i Abduselam Adilović. Treba istaći i veliku pomoć Selima Bešlagića - tadašnjeg Načelnika Općine Tuzla, Ajne Demirović, Hajre Murselović i rahmetli Fadila Avdića.

Zahvaljujući Arfanu Naprelcu, u februaru 1997.godine je upriličen sastanak u preduzeću DJL «Sinalco» sa gospodinom Halilom Sinanovićem. Osnivačka Skupština je održana u OŠ «Slavinovići» u Tuzli, za koju se veže i najveći broj aktivnosti iz tog vremena. Odmah po osnivanju klub je dobio generalnog sponzora, firmu «Sinalco», danas «Sinbru»D.O.O. na čelu sa Halilom Sinanovićem.

Prvi predsjednik UO bio je Suljo Hasanović, vlasnik firme «Denfas». Tadašnju UO sačinjavali su: Salih Brkić, Arfan Naprelac, Suad Imamović, Hanumica Mulaosmanović, Halil Sinanović, Muhamed Kovač, Fikret Selman, Abduselam Adilović, Nedim Trgovčević, Fuad Buzaldžić, Nermin Bećirović, Mehmed Bajraktarević i Fadil Avdić.

Sljedeće godine funkciju predsjednika UO preuzima prof. Dr Sead Avdić, koji na toj poziciji ostaje do 25.marta 1999.godine. Njegov nasljednik je bio Sead Hadžić, a te godine je izabran i Ekrem Šehović za predsjednika Skupštine kluba.

Od 22.marta 2001.godine na čelu kluba je Halil Sinanović, a za predsjednika Skupštine imenovan je Muharem Salihbašić. Klub je dana 26.augusta 2004.godine službeno promijenio naziv. Od tada je ime KBS «Tuzla Sinalco» zamijenio imenom KBS «Tuzla Sinbra».

Za dopredsjednike izabrani Suljo Hasanović i Sulejman Gutić. Pored njii članovi Upravnog odbora kluba su: Salih Ponjavić, Salih Brkić, Senad Hadžiselimović, Agan Mešić, Ferid Pirić, Sakib Kamberović, Kadrija Hodžić, Adil Kurtović, Džemil Džinić, Nedim Muharemagić i Jusuf Lipić. Predsjednik Skupštine je Refik Hasanović, a dopredsjednici Huso Konjić i Arfan Naprelac.

Prvi predsjednik Skupštine kluba bio je Halid Kovač, a 16.februara 2005.godine na tu poziciju je postavljen Refik Hasanović. Posebnu zahvalnost za razvoj kluba pripadaju rahmetli Fuadu Hadžiavdiću - tadašnjeg Predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona. O zdravlju naših takmičara brinuli su: Adil Kurtović, Samir Mačković, Asmir Hrustić, Svemir čustović, Sead Šerak, Indira Šerak, Ibrahim Terzić, Muharem Merić i dr.

Danas, 17 godina poslje upravljačka struktura našeg kluba izgleda ovako:

Članovi Upravnog Odbora:

  1. Munib Sinanović - predsjednik
  2. Admir Hadžimustafić
  3. Suad Zonić
  4. Nihad Džaferović
  5. Sulejman Gutić
  6. Kadrija Hodžić
  7. Ćimka Kadrić
  8. Amila Vidović
  9. Predsjednik skupštine je Amir Tursunović.

TK Open

Najava: 20 jubilarni TK-a Open, 02.03.2019. godineTK Open poziv 222


Letak sa sponzorima umanjeno


Plakat sa spoznorima mala

Statistika

Danas 25

Jučer 18

Ove sedmice 25

Ovog mjeseca 126

Ukupno 200829

O klubu

Klub je osnovan 21. februara 1997.godine, a niko od tadašnjih osnivača nije niti naslutio da će najprije KBS "Tuzla Sinalco", a danas KBS "Tuzla Sinbra", ispisati najljepše sportske stranice u poslijeratnoj Tuzli i BiH.

Opširnije

Slučajna fotografija