43. EVROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORE, TALIN 02.-04.05.2008 godine

ekipa.jpgMirsada Suljkanović je u kategoriji -60 kg,  poslije 3 pobjede ( Vels, Švedska, Srbija), u četvrtom kolu izgubila od NJemice 3:2.( Njemica je u narednom kolu izgubila od Španjolke ).

Kenan Alikadić je u trećem kolu izgubio od Njemca, koji se plasirao u finale. Poslije je u repasažu izgubio od predstavnika Rusije.

Merima Softić se u aposlutnoj kategoriji plasirala  u finale, međutim zbog povrede nije mogla raditi finale sa Slovakinjom Medvedovom, tako da je zauzela 2.mjesto.

Prvo kolo je bila slobodna.Drugo kolo turkinja Aras, rezultatom 3:1

Treće kolo francuskinja Ibanim rezultatom 5:1.Èetvro kolo slovakinja Semanikova sa 6:1.Za ulazak u finale njemica Kap.

Treći dan prvenstva održano je takmičenje u  borbama ekipno za muškarce I žene.

merii_trener.jpgŽenska seniorska karate reprezentacija osvojila je 3. mjesto.Nastupili su u sastavu : Arnela Odžaković, Lejla Ferhatbegović-Dizdarević, Mirsada Suljkanović, a ekipa je bila oslabljena za dvije predstavnice: Merimu Softić koja je danas zadobila povredu, te Unu Selman koja zbog povrede nije mogla putovati na Evropsko prvenstvo.

U prvom kolu ekipa je savladala Grčku sa 2:0.U drugom kolu Tursku na poen razliku.U trećem kolu Slovačku sa 2:1.U četvrtom  kolu izgubila od predstavnica Italije sa 1:2.U borbi za treće mjesto pobijedile su Èešku sa 2:1.

Upis 1


upis 2

Statistika

Danas 11

Jučer 21

Ove sedmice 68

Ovog mjeseca 499

Ukupno 205644

O klubu

Klub je osnovan 21. februara 1997.godine, a niko od tadašnjih osnivača nije niti naslutio da će najprije KBS "Tuzla Sinalco", a danas KBS "Tuzla Sinbra", ispisati najljepše sportske stranice u poslijeratnoj Tuzli i BiH.

Opširnije

Slučajna fotografija